//
KEGUNAAN ALAT PENJIMAT MASA

1)PENGISAR

                  -Mengisar dan menghancurkan makanan untuk sos,

pes ikan,daging cincang, minuman, dan kacang.

2)PERIUK NASI ELEKTRIK

    -Memasak nasi secara merebus dan digunakan untuk

masakan lain yang direbus seperti sup dan bubur.

                                                           

3)KETUHAR

               -Membakar kek, pastri, biskut,     

               memanggang  daging,dan memasak menggunakan

                 kaserol.

4)PENGADUN KOPI

                    

               -Mendidih air, membuat air kopi,serta

mengekalkan kepanasan sepanjang masa.

 

5)PENGADUN

-Memutar adunan kek, mengenjut telur

dan krim, dan menguli doh yis.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: